Image

Takım elbise seçerken bunlara dikkat ediyor musun?

Takım elbiseye karşı büyük bir tutkum var. Giydiğim zaman bana yaşattığı maskülen ve farklı olma hissini seviyorum. Tabi ki bunlar dışında da bana hissettirdiği duygular var. Özellikle bu hisleri vurgulamamın sebebiyse içerisinde bulunduğumuz zaman ve bu zamanın giyim alışkanlıkları. Artık giyimi daha kolay ama tüketimi de bir o kadar hızlı kıyafetler tercih ediyoruz. Böyle bir ortamda da sen bir beyefendi olarak kaliteli bir kumaşa sahip hoş bir takım elbise giyince farklı olmayı yoğun bir şekilde hissedebiliyorsun. Peki o hoş takım elbiseyi seçerken ve giyerken nelere dikkat etmelisin, bunları biliyor musun? 

  Pantolon ve Ceketin boyu nasıl olmalı?

Takım elbisenin olmazsa olmaz parçaları pantolon ve cekettir. Bu nedenle ilk olarak bu ikisi ile başlayacağım. Takım elbiseyi giyerken ceket ve pantolon boyu hayati bir önem taşıyor. Eğer doğru boy ceket ve pantolona sahip olmazsan, ciddiye alınmakta zorluk çekebilirsin. Böyle bir problem ile karşı karşıya kalmak istemiyorsan, ceketin kalça kısmını kapatacak kadar uzun olmalıdır. Pantolonda ise paçalarının, ayakkabının en üst noktasına hafifçe temas edecek kadar uzunluğa sahip olmasını öneriyorum. Oturduğunuzda çoraplarının ve pantolonunun arasından bacağının görünmemesine lütfen dikkat et.

  Gömlek manşeti ve koluna dikkat etmelisin!


Takım elbise giyerken ceketin içine giyilebilecek en iyi alternatif şık ve sade bir gömlektir. Bunun farkında olduğunu varsayıyorum ve şu soruyu soruyorum, peki gömleği giydikten sonra manşetleri görünür ve doğru bir şekilde çıkartıyor musun? Genellikle erkeklerin çoğu bunu unutuyor veya yanlış yapıyor. Manşetler, ceket kolunun bitim noktasından 1-2 cm kadar önde olmalıdır.

   Doğru düğmeleri bağla!

Gördüğüm en can sıkıcı hatalardan biri de, ceketin yanlış düğmelerinin bağlanmasıdır. Eğer 2 düğmeli bir ceket giyiyorsan, sadece üst düğmeyi bağlayabilirsin. 3 düğmeli bir ceket giydiysen önceliğin ortadaki düğme olmalı ama üst düğmeyi de bağlamayı tercih edebilirsin. Her iki durumda da alt düğmeyi bağlamaman gerekiyor.


İlerleyen yazılarımda erkek giyimine ve modaya dair püf noktalarından bahsetmeye elimden geldiğince devam edeceğim. Kendinize göre bir takım elbise arıyorsanız sizi memnun eden Çağrı Bey takım elbiselerini buraya tıklayarak inceleyebilir ve indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz.